r


برچسب‌ها:

تاريخ : جمعه 3 دی 1393برچسب:, | 14:35 | نویسنده : نرگس شاکریان |
 

 

سیاست > دولت - هیات وزیران روز چهارشنبه با توجه به وضعیت منابع آب کشور و کاهش بارندگی ها نسبت به سال گذشته و سالهای قبل و کمبود شدید ذخایر آبی، از عموم مردم ایران و بویژه مردم شهر تهران خواست به طور جدی در مصرف آب صرفه جویی کنند.
 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، هیات وزیران در این جلسه که به ریاست حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی رییس جمهوری تشکیل شد، ابراز امیدواری کرد که با تدابیر دولت و همراهی صمیمانه مردم ایران اسلامی، مشكل شدید كمبود آب به نحو مناسبی برطرف شود.
در ابتدای این جلسه، هیات وزیران پس از ارائه گزارش وزارت نیرو درخصوص مقایسه میزان بارندگی در سالهای اخیر و روند نزولی بارندگی ها و كاهش شدید ذخایر آبی، مجموعه ای از پیشنهادهای این وزارتخانه را برای ساماندهی بهینه مصرف آب در تهران و واكنش نسبت به مشتركان پرمصرف، مورد بررسی و تصویب قرار داد.
همچنین هیات وزیران با تخصیص ۳۰۰ میلیارد ریال برای تكمیل اجرای خط انتقال آب از سد ماملو به تهران و تصفیه خانه سد ماملو موافقت كرد.
وزارت امور اقتصادی و دارایی در ادامه، گزارشی را از سامانه امور گمركی در راستای سیاستهای دولت مبنی بر پنجره واحد تجارت فرامرزی، دولت الكترونیك و تسهیل واردات، صادرات و ترانزیت كالا از گمركات كشور به هیات وزیران ارائه کرد.
از نتایج استقرار سامانه مذكور، كاهش زمان ترخیص كالا از متوسط ۲۶ روز به ۳ روز و صادرات از ۷ روز به یك روز می باشد كه موجب صرفه جویی و كاهش هزینه به مبلغ ۲۸۰ هزار میلیارد ریال برای كارآفرینان و واردكنندگان و در نهایت كاهش هزینه مصرف كنندگان می گردد.
رییس جمهوری با تشكر از وزارت امور اقتصادی و دارایی و گمرك جمهوری اسلامی ایران و با بیان اهمیت گمرك از جهت اقتصادی و تسهیل تجارت و ترانزیت كالا از كشور، بر ضرورت تبدیل كشور به یك كریدور بزرگ تاكید كرد و به روز بودن تشریفات و مقررات گمركی و كیفیت و سرعت كنترل ها و بازرسی ها را از پیش نیازهای این ماموریت دانست.
دكتر روحانی بر لزوم به كارگیری افراد آموزش دیده، تجهیزات و تاسیسات مناسب كه در شان جمهوری اسلامی ایران باشد، تاكید کرد.
 


برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : یک شنبه 1 دی 1393برچسب:توصیه , توصیه رییس جمهور , توصییییه,, | 10:29 | نویسنده : نرگس شاکریان |
  •  مقدمه و تعارف



برنامه ريزي براي خشكسالي و مديريت پيشگيري از وقايع ناشي از آن بسيار مشكل است چون شدت و تكرار وقايع نامشخص است. آن چيزي كه بيشترين مانع براي برنامه ريزي جهت جلوگيري از كمبود آب در مواقع خشكسالي است، تصادفي بودن آن است. اين تغييرپذيري ذاتي كه موجب واكنش به بحران و كمبود آب شده و تلاشها براي برطرف سازي آن بيشتر از برنامه ريزي براي مقابله با آن است، بايد كاملاً از قبل پيش بيني و مهار شود. مردم تمايل دارند خشكسالي را يك بخش طبيعي از سير آب و هوايي بدانند و معتقدند خشكسالي بالاخره برطرف مي¬شود. در خشكسالي دو چيز كاملاً نامشخص باقي مانده است؛ يكي تكرار آن و ديگري سختي و شدت آن بنابراين برنامه¬ريزي جهت كاهش هزينه¬هايي ناشي از خشكسالي و نيز سختي و شدت آن لازم است. كمبود اطلاعات درباره هزينه خشكسالي دليل ديگري براي اين است كه فقط مسائل حاشيه¬ايي در برنامه¬ريزي براي خشكسالي مدنظر قرار مي¬گيرد. وقتي هزينه¬هاي واقعي خشكسالي شناخته شدند، خسارات خشكسالي مي¬تواند بسيار بيشتر از خسارات ناشي از ساير بلاياي طبيعي باشد اثرات اجتماعي خشكساليها و هزينه¬هاي آنها در جامعه و اينكه چه كساني نهايتاً از اين خشكسالي تاثير مي پذيرند، بايد بيش از گذشته مورد بررسي و تجزيه و تحليل قرار گيرند. رنجهاي انسانها  كه از خشكسالي متاثر شده اند  كمتر مي تواند عاملي باشد كه در ارزيابي هزينه ها اندازه گيري شود. همچنين هزينه¬هاي غيرمستقيم خشكسالي بسيار بيشتر از هزينه هاي مستقيم آن مي باشد كه تشخيص و تعيين آنان مشكل است و عموماً نامشخص باقي مي مانند. تا زماني كه اين هزينه ها نامشخص باقي بمانند، تصميم گيران اطلاعات ناقصي در ارتباط با هزينه خشكسالي خواهند داشت. طول زمان خشكسالي نيز تاثير قابل توجهي روي هزينه هاي كلي دارد. خشكسالي هاي طولاني به مراتب هزينه بيشتري از خشكسالي هاي كوتاه مدت را دارا مي باشند. خشكسالي يكي از مهمترين بلاياي طبيعي كشور محسوب مي شود كه عليرغم پايين بودن تلفات انساني نسبت به ساير بلاياي طبيعي اثرات مخرب زيست محيطي فراواني به دنبال دارد كه با لطبع اقتصاد مناطق را دچار بحران مي سازد. در 40 سال گذشته 27 پديده خشكسالي مختلف در كشور اتفاق افتاده، و براين اساس بايد خشكسالي را به عنوان يك پديده رايج در كشور محسوب كرد. در موارد عديده¬اي كه شدت خشكساتي زياد باشد جبران خسارت ها به راحتي و در مدت زمان كوتاه امكان پذير نبوده و نيازمند فرصت ها، تلاش ها و سرمايه گذاري زيادي مي باشد.  عليرغم رشد تكنولوژي عصر حاضر امكان مقابله با اين بلاي طبيعي وجود ندارد. بلكه تنها راه ممكن شناخت اصول پديده خشكسالي و برنامه ريزي جهت نوعي همزيستي با آن مي باشد. اگر اين استراتژي در همه جوانب در نظر گرفته شود مي توان اطمينان داشت كه با وقوع خشكسالي ميزان خسارتها به حداقل ممكن كاهش خواهد يافت.


راهكار هاي پيش از خشكسالي
1- پيش بيني خشكسالي: 
قبل از هر گونه اقدام عملي براي كاهش خسارت هاي خشكسالي اتخاذ سياستهاي راهبردي مي تواند مشكل گشا باشد. اين سياست ها مي بايد بر مبناي باور داشتن واقعيت كم آبي در منطقه باشد به طور مسلم اين ديدگاه       مي تواند در سياست گذاري ايجاد صنايع با مصرف آب كم و كشت هاي مناسب با وضعيت كم آبي كار آمد باشد. همچنين اتخاذ روشهاي جهت بهره گيري حداكثر ممكن از نزولات جوي نيز مي تواند در جلوگيري از بحران خشكسالي پيش از وقوع آن بسيار مهم تلقي شود. نقشه هاي پيش بيني هواشناسي قابليت هاي مناسبي را براي ارائه آگاهي لازم در خصوص رخداد بارندگي را دارد.  تا به عنوان يك الگوي كلي در اختيار برنامه ريزان قرار گيرد كه بر مبنا ي آن پيش بيني ها صورت گرفته و هشدارهاي لازم به بهره برداران داده شود. 
2-كشت گياهان مقاوم به خشكي: 
يكي از روش هاي كاهش اثر خشكسالي كشت گياهان مقاوم به خشكي و در مورد درختان ميوه استفاده از پايه-هاي مقاوم به خشكي، و يا كشت ديم برخي از درختان، در مكانهاي مناسب مي باشد.  تامين آب در مناطق مبتلا به خشكي از برنامه هاي اصلي است كه مي تواند مد نظر قرار گيرد. پس از مطالعه روشهاي تامين منابع آب ميتوان بانك منابع آب هر منطقه را متناسب با شرايط نياز آبي همان منطقه در اختيار داشت. 
از منابع تامين آب مي توان به موارد ذيل اشاره نمود.
الف- استفاده از فاضلابهاي شهري:  
همه روزه مقادير متنابهي آب از طريق فاضلاب شهري جريان پيدا ميكند كه اين آب قابليت استفاده مجدد براي تامين آب مورد نياز آبياري فضاي سبز و جنگلكاري را دارد. به علت اينكه اين گونه  آبها از آلودگي هاي زيادي برخوردار هستند قبل از هرگونه استفاده بايد تصفيه شده، وارد شبكه مصرف شوند.
ب- شناسايي مكانهاي احداث سدهاي زيرزميني در مسير رودخانه ها: 
در اغلب رودخانه¬ها مناطق متعددي وجود دارند كه با تاسيس سدهاي زيرزميني امكان ذخيره¬ي آب و استفاده از آن در موقع بحران وجود دارد.  به دليل اينكه اينگونه آبها در اعماق زمين ودر داخل آبرفتهاي رودخانه اي قرار مي گيرند از دسترس تبخير دور بوده و به علت عبور از منافذ وآبرفتها تصفيه فيزيكي پيدا ميكنند ودر شرايط مناسب به صورت مستقيم قابل استفاده خواهند بود. 
ج- استفاده از منابع آب غير متعارف: 
منابع آبي در مناطق خشك و نيمه خشك وجود دارد كه تا كنون مورد توجه زيادي قرار نگرفته اند. از جمله اين آب ها را مي توان آب هاي لب شور و شور ذكر كرد. كه اينگونه آب ها با فراواني هاي ويژه اي قابل استفاده براي برخي مصارف خواهند بود ودر شرايط كم آبي مي توانند به عنوان منبع آبي مهم تلقي شوند.
3- استفاده از فن آوري باروري ابرها : 
استفاده از فن آوري باروري ابرها در برخي مناطق كه شرايط مناسبي دارند مي¬تواند مقدار بارندگي را افزايش دهد. 
4-برنامه ريزي براي استفاده از روشهاي آبياري قطره اي وتحت فشار : 
كم‌آبياري، آبياري دقيق و تكميلي از ديگر راهكار هاي بهره‌وري آب ميباشد. كم‌آبياري باعث افزايش بهره‌وري از هر واحد آب مي‌شود و آبياري تكميلي در طي زماني كه بارندگي به تاخير مي‌افتد و يا صورت نمي‌گيرد مهم است آبياري دقيق شامل آبياري قطره‌اي و باراني مي¬باشد. اين نوع آبياري تبخير غيرمفيد آب را كاهش داده و آب را به طور يكنواخت براي محصول فراهم مي‌كند. كم آبياري از تكنيكهايي مديريتي است كه بطور قابل توجهي كارايي مصرف آب را در كشاورزي ارتقاء مي بخشد. سيستم آبياري قطره¬اي از جمله روشهاي نوين آبياري است كه توسعه آن به نوبه خود به عنوان راهكاري براي افزايش كارايي مصرف آب كشاورزي مطرح مي باشد. با توجه به امكان كنترل بالاي حجم آب آبياري در اين سيستم، اعمال مديريت كم آبياري با استفاده از آن با دقت بالايي ممكن ميباشد. در برخي مناطق مشاهده مي شود علي رغم كمبود آب از آب موجود استفاده صحيح به عمل نمي آيد. بخشي از اين آب در حين انتقال از منابع به مكانهاي مصرف به دليل استفاده از سيستمهاي انتقال غير استاندارد هدر مي¬رود. 


برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : یک شنبه 30 آذر 1393برچسب:آب ,اب ,مصرف آّب,مصرف اب,صرفه جویی در آب,, | 1:30 | نویسنده : نرگس شاکریان |

 

راه های صرفه جویی آب در منازل ؛ جلوگیری از هدررفت آب از جمله مواردی است كه به صورت یك احساس مشترك در همه انسان ها وجود دارد، اما اغلب خود را درگیر این مسئله نمی كنند و حاضر نیستند تغییری در زندگی روزمره خود ایجاد كنند. خانه یكی از محل های صرفه جویی آب است.صرفه جویی آب در منازل در وهله اول ممكن است بی اهمیت به نظر برسد، ولی كسانی كه با دشواری های كمبود آب آشنا هستند، می دانند كه اگر هر مشترك بتواند نقشی هرچند اندك در صرفه جویی آب ایفا كند، با توجه به تعداد زیاد مشتركان، درنهایت مقدار زیادی آب صرفه جویی خواهد شد.شرایط و فضای زندگی افراد متفاوت است. مسلما راهكار و صرفه جویی در آب را هر كس می داند و تلاش می كند روش صرفه جویی و استفاده درست را پیدا كند. راه های صرفه جویی بسیار متنوع است:

1- مصارف آشپزخانه: بررسی ها نشان می دهد كه بین ٣٠ تا ٤٠ درصد آبی كه وارد منازل می شود در آشپزخانه مصرف می شود. مضربودن پودرهای رخت شویی و مایع های ظرف شویی درمنازل و نقش آلودگی آن در آب ها و فاضلاب های ناشی از مصارف خانگی محرز شده است.بنابراین اگر استفاده از این مواد به صورت كنترل شده و محدود انجام پذیرد نه تنها سهم مهمی در سلامت خانواده خواهد داشت بلكه در مصرف كمتر آب نیز موثر می افتد. بنابراین حتی الامكان باید سعی شود شست وشوی ظروف درحجم یك لگن آب داغ انجام شود و سپس مبادرت به آب كشی كرد. در صورت استفاده از ماشین ظرف شویی برای ظرف هایی كه به چربی و موادغذایی آغشته نباشند دستگاه روی كوتاه ترین چرخه تنظیم و توصیه های كارخانه سازنده دستگاه در راستای صرفه جویی در مصرف آب و انرژی جدی گرفته شود. همیشه آب آشامیدنی در بطری های دربسته و درون یخچال نگه داری شود، تا مجبور نباشیم برای رسیدن به آب سرد، شیر آب مدتی باز بماند. برای شست وشوی لباس های خیلی كثیف، ماشین های لباس شویی اتوماتیك به مراتب از غیراتوماتیك مناسب ترند و كمتر آب مصرف می كنند در صورت استفاده از ماشین نوع دوم از تكرار در تخلیه و پركردن آب برای شستن لباس های خیلی كثیف اجتناب كنید.

2 - استحمام: بررسی ها نشان می دهد كه برای هربار استحمام ١٢٠ لیتر آب مصرف می شود. یكی از راه های دیگر صرفه جویی در حمام آن است كه لوله كشی ساختمان طوری انجام شود كه با كمترین اتلاف آب، آب گرم به دوش برسد. در جاهایی كه امكانات فنی اجازه می دهد می توان برای افزایش فشار آب شوینده، از شیرهای دهنده هوا در مسیر آب استفاده كرد تا با پاشانیدن آب به صورت قطرات ریز، در مصرف آب صرفه جویی شود. این روش تا ٥٠ درصد مصرف آب را كاهش می دهد. در شست وشوی دست و صورت و مسواك زدن، نیز سعی شود شیر آب كمتر باز بماند و با استفاده از یك لیوان آب این كار صورت گیرد.

 


برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : یک شنبه 29 آذر 1393برچسب:, | 1:29 | نویسنده : نرگس شاکریان |

 

  1.  
     
     
     
     
     
     
     
     
    1.  
       

برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : پنج شنبه 28 آذر 1393برچسب:برچسب اب , صرفه جوی اب, , | 15:30 | نویسنده : نرگس شاکریان |

بر زیبا آسمان را ازهمه ی دنیا بیشتر دوست داشت ،اودرکنار دوستانش هرروز به مکان های مختلف سفر میکرد تااینکه یکروز زمستانی  بارید ، یک قطره از آن به روی زمین افتاد ،آن قطره خیلی ناراحت شدچون دلش می خواست که با دوستانش باشد،دوستان اوهرکدام به جایی افتاده بودند.قطره آب به یک جوی آب پیوست و رفت و رفت تا به یک رودخانه رسید ،اودر رودخانه پیچ می خورد و ازخطرها جان سالم به در برد ،چندهفته ای که طول کشید به دریا رسید ،دریا آرام نشسته بود ،قطره دلتنگ آسمان و ابر شدن بود بخاطر همین از یک قطره دیگر سوال کرد به نظر تو اگر من بخواهم دوباره به آسمان برگردم باید چه کار کنم؟ ،قطره به او گفت من هم مثل تو جوان و بی تجربه ام جوابت را نمی دانم بهتراست به خانه پیر ترین قطره دریا بروی و از او سوال کنی ،قطره به خانه پیرترین قطره رفت ،قطره پیر به او گفت :این کار فقط از دست خورشید بر می آید اگر با اومهربان باشی و هرروز روبرویش بایستی و برایش لبخند بزنی او تورا بخار می کند و به آسمان می برد ،قطره  به بالاترین جای دریا رفت و به آفتاب سلام کرد آفتاب هم به او سلام کرد ،قطره با لبخندی که پراز دلتنگی و التماس بود به خورشید گفت :برمن بتاب ،آفتاب گفت چرا برتوبتابم؟قطره گفت چون می خواهم دوباره یک ابر بشوم و به پیش دوستانم بروم ،خیلی دلم برای آسمان تنگ شده است ،آفتاب از درد دل های قطره ناراحت شد اوکه از قطره خوشش آمده بودگفت:حالا نمی توانم تازه اول تابستان است و من  قدرت کافی ندارم ،یک ماهی گذشت ،وسط های تابستان شد،قطره آب گفت خورشید حالا می توانی مرا به آسمان ببری؟خورشید با مهربانی گفت :بله می توانم وبا شدت زیاد بر قطره آب تابید،قطره و چندین قطره دیگر که اطرافش بودند بخارشدند و به هوا رفتند،اوازخورشید تشکر کرد و از را دور اورا بوسید،چند روزی گذشت و قطره آب و همراهانش با زحمت زیاد توانستند یک ابر را تشکیل دهند ،او در حال شادی کردن بود که چشمش به یک روستای خشک و بدون آب افتاد که مردمش در حال خواندن نماز باران بودند زیرا بچه ها و زمین هایشان تشنه بودند،قطره خیلی خیلی ناراحت شد او نمی دانست چه کار کند  هرچه فکر کرد فقط یه راه به ذهنش رسید و آن هم این بود که خودش برآن  ده  ببارد ،قطره از قشنگ ترین آرزویش که زندگی در آسمان بود گذشت و به همراه  دیگر قطرات با شدت تمام بر آن ده باریدند

و قتی در حال فرود آمدن بود صدای شادمانی بچه های ده را می شنید و او هم خوشحال شد

د


برچسب‌ها:

تاريخ : پنج شنبه 27 آذر 1393برچسب:داستان,برچسب داستان, داستان قطره,, | 15:9 | نویسنده : نرگس شاکریان |

اهمیت آب در زندگی

آب خواص مهمی دارد که در زندگی ما بسیار با ارزشند. از جمله:

• حلال بسیار خوبی است.
• چگالی بالایی دارد و جالب این که وقتی یخ می‌زند یا حرارت می‌بیند، چگالی آن کاهش می‌یابد.
• گرمای تبخیر آب بالاست. یعنی برای تبدیل مقدار کمی آب به بخار، گرمای زیادی لازم است. این خاصیت برای بدن ما بسیار با اهمیت می‌باشد. گرمای اضافی بدن با تبخیر تنها مقدار کمی از آب بدن از طریق منافذ پوست تعریق کاسته می‌شود.
• نیروی کشش سطحی آن به طور شگفت انگیزی زیاد است. گهگاه شاهد نشستن حشرات روی سطح آب بوده‌ایم. اگر به دقت به طرز قرار گرفتن حشره روی سطح آب نگاه کنید، متوجه می‌شوید که سطح آب زیر پای حشره، مانند یک تشک ابری فرو می‌رود؛ اما پاره نمی‌شود.
• آب مواد مختلف از جمله شکر و نمک را براحتی در خود حل می‌کند. بسیاری از واکنش های شیمیایی تنها در حضور آب انجام می‌شوند. البته پاره ای مواد با آب مخلوط نمی‌شوند، مثل لیپیدها و دیگر مواد هیدرات کربن‌دار. غشاء سلولی که حاوی لیپیدها و پروتئین است، از این خاصیت آب سود جسته و تعاملات محتویات سلولی با مواد شیمیایی خارج سلول را بدقت تحت کنترل دارد.
• یکی دیگر از خواص جالب آب، حالت جامد آن، یعنی یخ می‌باشد. هنگامی که آب بر اثر سرما به یخ تبدیل می‌شود، انبساط می‌یابد، بدین معنا که حجم بیشتری را اشغال می‌کند.

بنابراین، حجمی از یخ که هم‌حجم آب اولیه است، جرم کمتری دارد. به این علت می‌گویند که چگالی یخ از آب کمتر است و همین مسئله باعث می‌شود که یخ روی آب شناور بماند. در حالی که در بیشتر موارد، چگالی ماده جامد از حالت مایع آن بیشتر است.

این ویژگی آب سبب می‌شود که بر خلاف بسیاری از مایعات، آب از سطح شروع به انجماد کند. این پدیده را بارها به هنگام شروع یخ زدن آب، درون فریزر منزلتان دیده اید؛ در زمستان با یخ زدن سطح آب دریاچه‌ها، لایه عایقی از یخ ایجاد می‌شود که این لایه، از یخ زدن لایه های زیرین خود جلوگیری می‌نماید. در این شرایط ، ماهی ها و دیگر آبزیان می‌توانند در مناطق گرم‌تر زیرین به حیات خود ادامه دهند.
• دیگر ویژگی غیر عادی آب، ظرفیت گرمایی بالای آن می‌باشد. ظرفیت گرمایی یک جسم، مقدار گرمایی است که به جسم می‌دهیم تا دمایش، ۱ درجه سانتی گراد افزایش یابد. جالب است بدانید که مقدار گرمایی که لازم است تا دمای ۱ گرم آب را ۱ درجه سانتی گراد افزایش دهد، حدود ۱۰ برابر مقدار گرمایی است که برای ۱ گرم آهن لازم است.
آب در زندگی روزانه
وجود هر گونه حیات، متکی به وجود آب است. آب در بیشتر فرایندهای متابولیسمی بدن، نقش حیاتی دارد. هنگام گوارش غذا، مقادیر قابل توجهی آب مورد استفاده قرار می‌گیرد.تقریباً ۷۰ درصد وزن بدن را آب تشکیل می‌دهد. برای عملکرد درست، بدن ، روزانه به ۱ تا ۷ لیتر آب نیاز دارد البته این میزان آب به مقدار فعالیت بدن ، دمای هوا ، رطوبت و دیگر عوامل بستگی دارد. آب از طریق ادرار ، مدفوع ، تعریق و همچنین از طریق بازدم به شکل بخار آب دفع می‌شود.

بدن انسان به آبی نیاز دارد که نمک یا ناخالصی های دیگر ( مثل باکتری یا دیگر عوامل بیماری‌زا و یا مواد شیمیایی) نداشته باشد. البته برخی مواد محلول در آب طعم و مزه آن را بهتر هم می‌کند. امروزه ، با توجه به رشد روز افزون جمعیت ، میزان سرانه آب آشامیدنی کاهش یافته است.
راه حل های تحت بررسی، تولید بیشتر آب ، بهبود توزیع و جلوگیری از هدر رفتن آن می‌باشد.


برچسب‌ها:

تاريخ : پنج شنبه 27 آذر 1393برچسب:اهمیت, اب , برچسب اب,, | 14:59 | نویسنده : نرگس شاکریان |

صفحه قبل 1 2 3 صفحه بعد

.: Weblog Themes By SlideTheme :.